Električna kolesa Crussis skozi leta

Prva kolekcija in lastna proizvodnja

Crussis stopi v stik z več velikimi evropskimi in azijskimi proizvajalci e-koles in začenja pripravljati dizajne za prvo kolekcijo. Predstavi jo aprila 2013 na sejmu FOR BIKES, kjer je bila stojnica polna čisto novih e-koles za vsakogar. Pol leta kasneje so bila e-kolesa že na voljo v stotinah trgovin po vsej Češki republiki in v dveh letih je CRUSSIS postal glavna blagovna znamka na področju e-koles na Češkem.

Leta 2015 se Crussis odloči, da ne želi več samo kupovati električnih koles velikih proizvajalcev, zato proizvodnjo preseli na Češko. Blizu Prage odpre lastno proizvodno linijo. Istega leta začne s proizvodnjo.

IMG_8030

Inovacija in uvedba karbona

Nova linija leta 2017 je predstavila novo paleto električnih koles z novimi geometrijami okvirjev in novimi sodobnimi oblikami.

V letu 2018 gre Crussis še dlje in ponudbo poveča z dvema velikima novostima. Prvo je bilo  karbonsko gorsko e-kolo s togim okvirjem in težo 20,9 kg. Drugo je bilo  polnovzmeteno gorsko e-kolo za še bolj gladko vožnjo po težkem terenu. V tem letu Crussis postane tudi prvo podjetje na Češkem, ki je v celoti vgradilo baterije v okvirje e-koles srednjega cenovnega razreda.

ogljik

Sodelovanje z Jaromírjem Jágrom 

Leto 2018 je bilo za Crussis prelomno. Jaromír Jágr, mednarodna športna ikona in hokejska legenda, je postal obraz znamke CRUSSIS. Ideja o sodelovanju z Jaromírjem se je porodila po naključju, saj je Jaromír sam kupil najprej skiro CRUSSIS in na njem treniral. Fotografija, na kateri ga jezdi, je bila objavljena v medijih, nato pa je prišla do Crussisa, zato se Crussis odloči stopiti v stik z Jaromírjem. Med prvim fotografiranjem in snemanjem se je nato zaljubil v e-kolo.

Sledila je kampanja z JJ68. V celoti je bilo predstavljeno spomladi 2019. Na sejmu FOR BIKES ob prisotnosti Jaromírja Jágra Crussis predstavi ne le omejeno serijo e-koles Jágr 68, ampak tudi dve popolnoma novi seriji električnih koles. Serija "deset" na centralnih elektromotorjih BOSCH in serija "osem" opremljena z višjim rangom komponent.

V letu 2019 so e-kolesa in skuterji CRUSSIS postali dobro znani in po njih veliko povpraševanje po vsej Češki republiki zaradi povezave z Jaromírjem Jagrom ter obsežne televizijske in marketinške kampanje. V tem trenutku Crussis ugotovi, da je potrebno povečati proizvodne kapacitete. Zato podvoji proizvodni prostor in se lotili še enega izziva, da bi dosegli magični mejnik 10.000 električnih koles na leto. To Crussisu uspe in v letu 2019 proizvede in na trg dobavili več kot 15.000 električnih koles.

040__D8E5704

Kapacitete poveča na desettisoče

Ko se je marca 2020 začela pandemija COVID-19, so številni proizvajalci koles in e-koles začeli preklicati ali odlagati naročila komponent. Vendar se Crussis odzove nasprotno in vse dobave komponent prestavili na zgodnejše datume od prvotno načrtovanih. Hkrati vse komponente naroči 2 leti vnaprej, kar je bilo veliko tveganje, a kmalu ugotovi, da je odločitev pravilna. Ta korak omogoči zagotovitev kontinuitete proizvodnje v času, ko je dobavni rok za večino komponent znašal približno 2 do 3 leta.

Za serijo modelov 2021 se Crussis odloči izdelati več kot 30.000 električnih koles, vendar so bili obstoječi proizvodni obrati polni in jasno je bilo, da načrti za proizvodnjo 80.000 električnih koles do leta 2024 ne bodo mogoči, če obstoječi obrati ostanejo nespremenjeni. Zato se Crussis odločili za skupno 20.000 m2 proizvodnih in skladiščnih prostorov v novozgrajeni sodobni tovarni PROLOGIS Park Úžice s skupno potencialno proizvodno zmogljivostjo do 300.000 e-koles na leto. Zato, da Crussis lahko v celoti doseže cilj glede števila proizvedenih e-koles, sredi leta 2021 celotno proizvodnjo preselili v Užice in se osredotoči na izpolnjevanje vizije.

Septembra 2021 z novimi zmogljivostmi lahko proizvede skupno 54.000 e-koles za paleto modelov 2022.

Foto sklad Uzice

Sezona, polna inovacij

V sezoni 2023/2024 Crussis lansira nova e-kolesa z japonskimi motorji Panasonic, ki dajejo vožnji povsem novo dimenzijo.

Za modelno leto 2024 Crussis predstavi več novih linij modelov polnovzmetenih e-koles, ki jih poganjajo vrhunski motorji BOSCH in PANASONIC, katerih vrhunec je ekskluzivna omejena izdaja, imenovana LEGEND68. Imenuje se v čast legendarnega hokejista Jaromírja Jágra in tako kot on ne pušča prostora za kompromise. Ta e-kolesa modelnega leta 2024 so razvita s strastjo do tehnološkega napredka in odličnosti in s tem portfeljem e-koles je Crussis pripravljeni na naslednjo sezono.

VT_JJ68_KV_SoMe-3

Novejši prispevki →